Klassisk rullekake
Klassisk rullekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Klassisk rullekake

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Klassisk rullekake

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.7 (2 stemmer)
Fyll en rullekake med fast syltetøy. Bruk gjerne jordbær eller bringebær, men andre typer syltetøy er også godt. Server med pisket krem eller pynt kaken med pisket krem og bær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

3dl
Jordbærsyltetøy(Kan byttes ut med andre bærsyltetøy)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne.

  2. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8-10 minutter. Legg matpapir på rist og strø litt sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

  3. Smør syltetøyet over kaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen, gjerne i et fuktet håndkle, og legg den med skjøten ned på et serveringsfat.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN