nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
48t
Klippfisk i tomatsaus med rosiner og pinjekjerner
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
48t
Klippfisk i tomatsaus med rosiner og pinjekjerner
De søte rosinene balanserer godt den salte fisken.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bløt klippfisken i to døgn. Skjær fisken i jevne porsjonsstykker. Tørk fiskestykkene godt etter bløtleggingen.
Rens og skjær løken i tynne ringer. Varm halvparten av oljen i en stor stekepanne og brun løkringene lett. Brun fiskestykkene på begge sider.
Dryss på rosiner og pinjekjerner. Rør tomatpuré ut i vann og hell det over sammen med resten av oljen. Legg på lokk og la fisken trekke til den er gjennomkokt og mør, ca. 15 minutter.
Server fisken rykende varm med brød eller poteter til.