Klippfisk med potetmos og grønn saus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t

Klippfisk med potetmos og grønn saus

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t

Klippfisk med potetmos og grønn saus

Klippfisk servert med potetmos med hvitløksmak og grønnsaus av bladpersille. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Potetmosen er godt krydret med hvitløk, en fin smaksbrytning til fisken.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kvist
500g
5dl
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bløt klippfisken i to døgn. Skjær fisken i jevne porsjonsstykker.

  2. Rens hvitløken, hold av en båt. Kok resten mør i 1 dl melk. Mos hvitløken i melken.

  3. Skrell og skjær potetene i terninger. Kok dem møre i usaltet vann. Damp potetene godt og mos dem. Rør inn hvitløkmosen og smak til med salt og pepper.

  4. Kok klippfisken i resten av melken med hvitløkbåten og timianstilkene.

  5. Plukk persillebladene av stilkene. Kjør bladene i food processor med grønnsakbuljong til en glatt puré. Kok opp, jevn med maisennajevner, rør inn smør og smak til med salt og pepper.

  6. Server den nykokte fisken med potetmosen og grønn saus.

Klippfisk servert med potetmos med hvitløksmak og grønnsaus av bladpersille. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN