nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t
Klippfisk med potetmos og grønn saus
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
48t
Klippfisk med potetmos og grønn saus
Potetmosen er godt krydret med hvitløk, en fin smaksbrytning til fisken.
DETTE TRENGER DU
PERSONERGrønn saus
8kvist
1ss
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Bløt klippfisken i to døgn. Skjær fisken i jevne porsjonsstykker.
Rens hvitløken, hold av en båt. Kok resten mør i 1 dl melk. Mos hvitløken i melken.
Skrell og skjær potetene i terninger. Kok dem møre i usaltet vann. Damp potetene godt og mos dem. Rør inn hvitløkmosen og smak til med salt og pepper.
Kok klippfisken i resten av melken med hvitløkbåten og timianstilkene.
Plukk persillebladene av stilkene. Kjør bladene i food processor med grønnsakbuljong til en glatt puré. Kok opp, jevn med maisennajevner, rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Server den nykokte fisken med potetmosen og grønn saus.