Klippfisk med purre
Klippfisk med purre Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
48t

Klippfisk med purre

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
48t

Klippfisk med purre

Klippfisk bakt i ovnen med hvit saus og purre. Veldig lett, og veldig godt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Retten kan gjøres helt klar i god tid slik at den bare skal bakes i ovn før servering.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bløt klippfisken i to døgn. Kok den i usaltet vann i 6–8 minutter. Ta den opp, la den renne godt av og del den i mindre stykker.

  2. Rens og skjær purren i tynne ringer. Stek purreringene i smør til de er myke, men ikke brune. Dryss på mel, rør godt rundt og spe med melken til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

  3. Legg fisk og purre­saus lagvis i ildfast form, med saus på toppen. Dryss revet ost over og bak retten midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter til den er gjennomvarm og gyllen. Brød og salat smaker godt til.

Klippfisk bakt i ovnen med hvit saus og purre. Veldig lett, og veldig godt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN