nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
48t
Klippfisk med purre
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
48t
Klippfisk med purre
Retten kan gjøres helt klar i god tid slik at den bare skal bakes i ovn før servering.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bløt klippfisken i to døgn. Kok den i usaltet vann i 6–8 minutter. Ta den opp, la den renne godt av og del den i mindre stykker.
Rens og skjær purren i tynne ringer. Stek purreringene i smør til de er myke, men ikke brune. Dryss på mel, rør godt rundt og spe med melken til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
Legg fisk og purresaus lagvis i ildfast form, med saus på toppen. Dryss revet ost over og bak retten midt i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter til den er gjennomvarm og gyllen. Brød og salat smaker godt til.