nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Klippfisksalat med appelsin
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Klippfisksalat med appelsin
Forfriskende fiskesalat med appelsin og egg.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
Klippfisk(uten skinn og bein)
4ss
4stk
1stk
Løk(finhakket)
10stk
Oliven(delt i to)
4stk
Egg(hardkokt)
1stk
1klype(r)
Svart pepper(grovkvernet)
1klype(r)
Kruspersille(hakket)
SLIK GJØR DU
Vann klippfisken godt ut. Brun den i 1 ss av oljen i 2–3 minutter på hver side. Riv den opp i små stykker eller strimler. Legg dem i en bolle og hell resten av oljen over. La det trekke i flere timer, gjerne over natten.
Skrell appelsinene og skjær båtene ut mellom hinnene. Del dem i to. Ta vare på saften som renner ut.
Bland fisken, med oljen, appelsinene og saften, løk, oliven, egg og salat. Hell eddik over og bland salaten forsiktig. Kvern pepper over og dryss på persille.