Klissete buklist med asiatiske smaker
Klissete buklist med asiatiske smaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t

Klissete buklist med asiatiske smaker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t

Klissete buklist med asiatiske smaker

GRISEMAT: Har du tid, er det enkleste å bake buklisten i ovnen over natta.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Normal 0 21 false false false NO-BOK X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Vanlig tabell"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Hvis du ikke finner buklist (som er stykket under ribba), kan du bruke ribbe. I så fall er det best å skjære vekk beina på ribba, så stykket ikke blir så tjukt. Beina kan du steke sammen med resten av kjøttet, og gnage av kjøttet. Det er kjempegodt. Du kan også bruke lettsaltet sideflesk. Det finnes mange måter å tilberede selve kjøttet på. Her gjøres alt samme dag, men hvis du har tid, er det enkleste å bake kjøttet i ovnen over natta (eller hele dagen) ved 95 grader, og så avslutte på høy temperatur, som i framgangsmåten under. Kan enten serveres som en hovedrett, som her, men også  som småmat, for eksempel som fyll i en sandwich, eller annen (litt klissete) fingermat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3ss
Hoisinsaus(Eventuelt teriakysaus)
3ss
Eddik(Helst riseddik)
2ss
Ingefær(Finrevet)
2stk
Lime(Juicet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær svoren av kjøttet.

  2. Legg kjøttet i en ildfast form og gni med hoisinsaus, honning, eddik, soyasaus, tomatpuré og ingefær.

  3. Dekk formen med folie. La gjerne stå og godgjøre seg over natta, men dette er ikke avgjørende.

  4. Forvarm ovnen til 150 grader. Snu kjøttet. Hell i 1 dl vann. Dekk til med folie igjen. Bak kjøttet i 2 timers tid.

  5. La steke til kraften i formen har kokt inn til en tjukk, sirupsaktig masse. Det er viktig å følge med, poenget er å få til passe karamellisering, uten at det blir brent.

  6. Ta ut av ovnen. Mens det fortsatt er varmt, bland inn sesamolje, sesamfrø og limesaft.

  7. Skru opp varmen til 180 grader og fjern folien. Øs sausen over kjøttet.

GRISEMAT: Har du tid, er det enkleste å bake buklisten i ovnen over natta.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN