Klissete kyllingvinger med soya og honning
Klissete kyllingvinger med soya og honning Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min

Klissete kyllingvinger med soya og honning

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
35min

Klissete kyllingvinger med soya og honning

GODT: Klissete kyllingvinger med soya og honning Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Jeg elsker sånne klissete asiatiske kyllingvingeretter. Selv om det er mye søl, er det mat som alle liker, og som er takknemlig å servere til hele familien. Jeg har forenklet en klassisk oppskrift, så det begynner med at jeg hiver kyllingen i ovnen, før jeg påfører den klissete marinaden etterpå.  Smaker også godt med masse chili. Server med grønnsaker og kokt ris.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Kylling(helst vinger)
1stk
Appelsin(helst økologisk)
2ss
Ingefær(fint revet)
2fedd
Hvitløk(knust)
1ss
Sesamfrø(kan sløyfes)
2ts
Sesamolje(kan sløyfes)
Koriander(frisk, til servering,kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Skru stekeovnen på 250 grader. Ikke vent til den er varm med å gjøre resten. 

  2. Ha bakepapir i en langpanne. Gni kyllingvingene med salt, pepper og olje og legg dem i langpanna.

  3. Del appelsinen i fire, press saften av to av båtene. Legg de utpressete båtene ved siden av. 

  4. Sett kyllingen inn i ovnen - det gjør ikke noe om ovnen ikke er helt varm ennå. Når ovnen har nådd 250 grader, skru ned temperaturen til 220 grader. 

  5. Imens, bland soyasaus, honning, ingefær og hvitløk i en stor bolle. 

  6. Når kyllingvingene har bakt i ovnen i 20 minutters tid, ta dem ut. Ha dem i bollen med soyablanding, og resten av appelsinen og bland godt. Ha tilbake i langpanna og stek i 15-20 minutter til. Like før servering, dryss over sesamfrø og sesamolje. 

GODT: Klissete kyllingvinger med soya og honning Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN