Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Kokt torsk med gulrotstuing og bacon Oppskrift
nivå
Middels
totalt
40min

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

nivå
Middels
totalt
40min

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

FISK OG LAND: Torsk og svin går utrolig godt sammen.

Foto: Norges Sjømatråd / Astrid Hals

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (11 stemmer)
Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Torsk(filet)
100g

Gulrotstuing

5stk
1ss
Margarin(flytende)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i serveringsstykker. Kok opp vann med salt, legg i fisken og gi den et oppkok. Skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.

  2. Stek bacon til det blir sprøtt, i skiver eller terninger.

  3. Vask, rens og skjær gulrot i terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter. Sil fra kokevannet.

  4. Lag saus ved å varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk, litt om gangen. Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-3 minutter. Rør inn gulrotterningene og smak til med salt og muskat.

  5. Server den nykokte torsken med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.

FISK OG LAND: Torsk og svin går utrolig godt sammen.

Foto: Norges Sjømatråd / Astrid Hals

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN