nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Kokt torsk med Sandefjordsmør
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Kokt torsk med Sandefjordsmør
Sandefjordsmør er perfekt saus til kokt fisk som torsk, laks, kveite og annen fisk. Pass på at sausen ikke koker. Det er lurt å trekke fisk til annen gangs servering mens den første porsjonen spises.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gi fløten og persillen et oppkok og la det koke uten lokk ca. 3-4 minutter.
Ta kjelen av varmen og rør inn det kalde smøret i små porsjoner under pisking slik at sausen får en kremaktig konsistens. Sausen må ikke koke. Bland i sitronsaft.
Skjær den rensede og vaskede fisken i ca. 2 ½ cm tykke skiver hvis du ikke kjøper ferdige skiver.
Legg fiskeskivene i kokende, saltet vann. Til 1 l vann bruker du ½ dl salt og 1 ss eddik. De største stykkene legges i først. Fisk skal ikke koke, men bare trekke ved ca. 90º til fiskekjøttet løsner fra beinet i ca. 6-8 minutter.
Kokt torsk serveres ofte med kokte poteter, lettkokte grønnsaker og Sandefjordsmør.