Kongekake
Kongekake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Kongekake

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Kongekake

KONGEKAKE: Kongekake er basert på dessertklassikeren Dronning Maud. 

Foto: Kristine Ilstad

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (85 stemmer)
Dette er kaka som kan serveres de kongelige. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kakebunn

3stk

Fromasj

6stk
9stk
Gelatin(plater)

Mellom lagene

SLIK GJØR DU

  1. Del kransekakemassen opp i biter og ha bitene i en food processor sammen med eggene. Kjør på full hastighet til du får en luftig og jevn mandeldeig.

  2. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og sett kakebunnen tilbake i den rene formen.

  3. Riv kokesjokoladen (bruk gjerne mandelkvern) og sett til side.

  4. Til fromasjen piskes først egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen på svak varme. Hell den smeltede gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.

  5. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend kremen inn i eggedosisen. 

  6. Hell halvparten av fromasjblandingen over mandelbunnen i kakeformen. Dryss over 2/3 av den revne sjokoladen. Hell over resten av fromasjblandingen og dryss resten av sjokoladen på toppen.

  7. Sett kaken i kjøleskapet til fromasjfyllet har stivnet. Løsne kaken forsiktig fra formen og flytt den over på et kakefat.

KONGEKAKE: Kongekake er basert på dessertklassikeren Dronning Maud. 

Foto: Kristine Ilstad

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (85 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN