Kremet parfait med kokos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
8t

Kremet parfait med kokos

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
8t

Kremet parfait med kokos

Hjemmelaget parfait med skikkelig smak av sommer: kokosnøtt og jordbær Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Parfaiten kan du lage mange dager før den skal spises og ha den ferdig i fryseren. Kokoschips kjøper du i helsekostbutikker.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10dl
Jordbær(ferske, 600 g)
4stk
1.5dl
Kokosmelk(krem)

Pynt

1.5dl
Kokosflak(kokoschips)
8dl
Jordbær(ferske)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og rens jordbærene og skjær i mindre biter. Legg dem i en kjele, tilsett sukker og sitronsaft. Varm opp på svak varme slik at bærene safter seg litt uten at de koker i stykker. Sett det til siden for avkjøling. Hell bærene i en stil, og la saften renne ned i en bolle.

  2. Skill eggene. Pisk eggehviter til hvitt skum. Tilsett ½ dl melis, og pisk ytterligere en kort stund. Pisk eggehvitene med resten av melisen til en luftig blanding. Pisk kremfløten i en bolle for seg.

  3. Bland eggeblandingen i den piskede kremen sammen med kokoskremen. Vend så i pisket eggehvite. Bland til slutt i jordbærene slik at de fordeles jevnt i røren.

  4. Hell røren i en form ca. 1 ½ liter, og sett den i fryseren. Parfaiten er ferdig fryst etter ca. 8 timer.

  5. Kok den avrente saften i en kjele uten lokk til den koker inn til halvparten av mengden. Sett den kaldt.

  6. Rist kokoschips i en tørr panne på middels varme et par minutter eller til de blir lett gyllenbrune. Rør om imens slik at de får fin farge. Sett chipsene til avkjøling.

  7. Skyll og rens jordbærene til pynt. Skjær i skiver eller biter.

  8. Hvelv parfaiten ut på et fat, og pynt med jordbær og kokoschips. Drypp over resten av jordbærsirupen, og server straks.

Hjemmelaget parfait med skikkelig smak av sommer: kokosnøtt og jordbær Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN