Kremet sjokoladekake med salte peanøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Kremet sjokoladekake med salte peanøtter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 30min

Kremet sjokoladekake med salte peanøtter

Kremet sjokoladekake med peanøttsmør- og karamelltopping. Sjokoladen, peanøttsmøret og karamellsausen gir deilig søthet. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (11 stemmer)
Den kremete sjokoladekaken er laget uten tilsatt sukker. Sjokoladen, peanøttsmøret og karamellsausen gir nok søthet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Peanøttsmør- og karamelltopping

100g
1.5dl
Kondensert melk(karamellisert melk )
0.5dl
Peanøtter(salte, hakkede)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°.

  2. Finhakk sjokoladen. Smelt smøret på lav varme i en kjele. Bland i den finhakkede sjokolade, og rør rundt til sjokoladen smelter. Ta den av varmen. Sikt i mel og bland godt. Rør i eggene, ett av gangen, til røren blir glatt.

  3. Hell røren i en bakepapirkledd, avlang brødform, 12 x 25 cm. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20 minutter. Kaken skal være kremete i midten. Hold øye med stekingen, alle ovner er forskjellige.

  4. Smelt smøret til toppingen, og rør i peanøttsmør. Sett det til siden.

  5. Fordel den karamelliserte melken på den avkjølte sjokoladekaken. Hell over peanøttsmørblandingen, og strø på peanøtter. Sett kaken i kjøleskapet til toppingen har
    satt seg, i ca. 2 timer.

Kremet sjokoladekake med peanøttsmør- og karamelltopping. Sjokoladen, peanøttsmøret og karamellsausen gir deilig søthet. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN