Kremfylte hveteboller med bringebær
Kremfylte hveteboller med bringebær
SLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir fingervarm og hell over gjæren i bollen. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, smør og sirup. Ha i vaniljesukker, kakao og ca. 7 dl av melet. Arbeid raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk bollen med bakehåndkle og la deigen heve i ca. 30 minutter.
Bland resten av melet med bakepulver og arbeid det inn i deigen til den blir blank og smidig og slipper bakebollen. Ta deigen ut på arbeidsbordet og kjevle den til et rektangel.
Rør sammen kremost, melis, vaniljesukker og sitronskall. Fordel kremen over leiven og strø på bringebær. Rull sammen og skjær i skiver.
Legg bollene i muffinsformer og sett dem til heving i 35–45 minutter.
Sett ovnen på 250°. Pensle de ferdighevede bollene forsiktig med lett sammenpisket egg. Stek dem midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.