Kremfylte hveteboller med bringebær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 30min

Kremfylte hveteboller med bringebær

nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
1t 30min

Kremfylte hveteboller med bringebær

Luftige og myke boller fylt med bringebær og frisk kremost Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Bakepulver gir hevingen ekstra fart i ovnen, og gir deilig luftig bakst.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
25g
Gjær(for søte deiger)
3dl
1stk
100g
Smør(mykt)

Fyll

200g
Kremost(naturell)
0.5stk
Sitron(revet skall)
4dl
Bringebær(ferske)

Pensling

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir fingervarm og hell over gjæren i bollen. Rør til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett egg, smør og sirup. Ha i vaniljesukker, kakao og ca. 7 dl av melet. Arbeid raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk bollen med bakehåndkle og la deigen heve i ca. 30 minutter.

  3. Bland resten av melet med bakepulver og arbeid det inn i deigen til den blir blank og smidig og slipper bakebollen. Ta deigen ut på arbeidsbordet og kjevle den til et rektangel.

  4. Rør sammen kremost, melis, vaniljesukker og sitronskall. Fordel kremen over leiven og strø på bringebær. Rull sammen og skjær i skiver.

  5. Legg bollene i muffinsformer og sett dem til heving i 35–45 minutter.

  6. Sett ovnen på 250°. Pensle de ferdighevede bollene forsiktig med lett sammenpisket egg. Stek dem midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.

Luftige og myke boller fylt med bringebær og frisk kremost Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN