Krydderlaks med pepperrot-yoghurt
Krydderlaks med pepperrot-yoghurt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Krydderlaks med pepperrot-yoghurt

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Krydderlaks med pepperrot-yoghurt

KRYDDERLAKS: Laksen får spennende smaker av koriander, fennikel og pepper og serveres med yoghurtsaus og grønn olje.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (16 stemmer)
Her får laksen spennende smaker av koriander, fennikel og pepper før den serveres med yoghurtsaus og grønn olje.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Laks(filet, 100 g pr. person)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
Helmelk(en skvett)
Pepperrot(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Strø et tynt lag med salt og sukker på laksen. La den trekke til seg i romtemperatur i om lag 1/2 time.

  2. Bak den så på 45 grader i 30 minutter, eller til du kan trykke på den og kjenne at den glir lett ifra hverandre.

  3. Rist krydderne lett i ei panne, og knus dem til en fin krydderblanding. Rull laksen i blandingen. 

  4.  Kjør opp pepperrot og yoghurt i en blender. Bestem selv hvor mye pepperrot du tar i ut ifra hvor sterk saus du ønsker. Spe med litt melk til en ganske rennende konsistens. Smak til med salt og sitronsaft. 

  5. Kjør dill og olivenolje opp til en grønn olje. Pynt retten med feldsalat og dill.

KRYDDERLAKS: Laksen får spennende smaker av koriander, fennikel og pepper og serveres med yoghurtsaus og grønn olje.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN