Krydret lam med hummus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Krydret lam med hummus

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Krydret lam med hummus

Deilig tyrkisk mat.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (11 stemmer)
Denne retten er en av Vidar Bergums signaturretter fra hans blogg Et kjøkken i Istanbul (etkjokken.com).    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Hummus

1boks(er)
Kikerter(ca 250 gram, kokte)
0.5ts
Vann(evt boksevann fra kikertene)
Spisskummen(eller paprikapulver og grovhakket bladpersille til pynt )

Krydret lam

1stk
Løk (kepaløk)(stor, finhakket)
600g
Kjøttdeig(av lam)
1ts
0.5stk
Granateple(kjernene)
Bladpersille(evt mynte, til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Rist spisskummen i en tørr panne i 1-2 minutter. Knus i en morter. Stek løk ved middels varme til den er myk, 7-10 minutter. Skru opp varmen. Ha i kjøttdeig, spisskummen og kanel og stek under konstant omrøring.

  2. Når kjøttdeigen er gjennomstekt, ha i pinjekjerner. Fortsett å steke på høy varme under omrøring til deler av kjøttdeigen begynner å bli litt sprø og pinjekjernene har fått litt farge, men ikke så lenge at kjøttdeigen blir brent. 

  3. Kjør alle ingrediensene sammen med en blender eller i en kjøkkenmaskin. Hvis den virker litt tørr, spe med litt av kokevannet. Smak til med salt, pepper, eventuelt også mer sitronsaft og olje.

Deilig tyrkisk mat.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.9 (11 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN