Krydret lammegryte med spinat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Krydret lammegryte med spinat

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Krydret lammegryte med spinat

Varm høstgryte med løk, hvitløk, tomat, frisk spinat, lammekjøtt og deilig krydder. Server til gjester med ristede pinjenøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (18 stemmer)
Denne lammeretten er en nydelig gryte. Den tar litt tid, men er verdt det!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Saus

1dl
Yoghurt(naturell)
1ss
Sitron(raspet skall)
1ts
1kg
Lammelår(med bein)
3stk
Løk(i båter)
0.25ts
0.25ts
0.5ts
Kanel(malt)
2.5dl
Kraft(lammekraft eller buljong)
150g
Spinat(frisk)

Pynt

2ss
Pinjekjerner(ristede)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær lammekjøttet i biter, 3 x 3 cm, og surr det i olivenolje i en stor jerngryte. Ha i løken og surr i 2 minutter.

  2. Ha i hakket hvitløk og surr i ett minutt til. 

  3. Tilsett gurkemeie, muskat, kardemomme, chili og kanel, og la det surre litt til. Hell i tomater og kraft. Bland sammen og la gryten trekke under lokk på svak varme i 30–45 minutter. Kjenn at kjøttet løsner fra beina.

  4. Rør inn spinaten og bland den godt i gryten. Smak til. Rør sammen yoghurt, sitronskall og salt.

  5. Dryss ristede pinjenøtter over retten, og server med yoghurt, ris eller bulgur. 

Varm høstgryte med løk, hvitløk, tomat, frisk spinat, lammekjøtt og deilig krydder. Server til gjester med ristede pinjenøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (18 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN