Kvæfjordkake
Kvæfjordkake Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Kvæfjordkake

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Kvæfjordkake

«Verdens beste» kake er kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Oppskriften finner du nederst i artikkelen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (14 stemmer)
Noen sier «verdens beste», andre kaller den «Kvæfjordkake». Uansett er dette en nydelig kake som passer til alle festlige anledninger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og 150 g sukker hvitt. Skill eggene og tilsett en og en eggeplomme i smørblandingen. Tilsett mel og til slutt melk.

  2. Dekk bunnen på to like store springformer med bakepapir og fordel røra i formene.

  3. Pisk 5 eggehviter med 150 g sukker til en stiv marengs. Fordel marengsen oppå de to ustekte kakebunnene. Hakk mandlene og strø oppå marengsen.

  4. Stek kakene i 2 høyder på 175 grader varmluft i ca. 25 min. Avkjøl.

  5. Ha kremen på den ene kaka og legg den andre kaka på toppen. Oppbevares i kjøleskapet.

  6. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp under stadig pisking. La det koke i 30 sek. til en tjukk krem. Avkjøl.

  7. Hvis du ønsker, tilsett noen få dråper romessens. Noen liker også å blande inn litt pisket krem i vaniljekremen.

«Verdens beste» kake er kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Oppskriften finner du nederst i artikkelen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN