Kveite med friske grønnsaker
Kveite med friske grønnsaker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
40min

Kveite med friske grønnsaker

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
40min

Kveite med friske grønnsaker

GRØNT: Den fine hvite kveitefileten står fint til de gode, grønne, grønnsakene.

Foto: Alf Børjesson / Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

  Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, og sammen med friske, grønne grønnsaker som tilbehør får du et festmåltid som vil falle i smak hos dine gjester.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Kveite(filet, uten skinn og bein)
2dl
Olivenolje(Mengde litt avhengig av størrelsen på stekepannen.)
Karse(Gjerne brønnkarse)

Smørsaus

130g
Smør(Usaltet)
1ss
Gressløk(Frisk, )

Tilbehør

2dl
Grønne erter(Gjerne ferske)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kveiten i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.

  2. Legg stykkene i en dyp stekepanne og hell på olivenolje så fisken dekkes.

  3. Varm oljen til 70 °C, bruk steketermometer.

  4. La fisken trekke i cirka fem minutter.

  5. Kok hvitvinseddik og hvitvin inn til en tredel.

  6. Tilsett kremfløte og kok opp.

  7. Ta kasserollen vekk fra varmen og pisk inn kaldt smør i små biter.

  8. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da blir den tynn.

  9. Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket gressløk.

  10. Rens asparges og stek i olivenolje og smør i cirka to minutter. Smak til med salt og pepper.

  11. Kok erter i vann med litt smør, salt og pepper, i cirka to minutter.

  12. Vend karse i litt olivenolje.

  13. Server kveiten med smørsaus, asparges, erter og karse.

GRØNT: Den fine hvite kveitefileten står fint til de gode, grønne, grønnsakene.

Foto: Alf Børjesson / Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN