Kylling med karri
Kylling med karri Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min

Kylling med karri

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
45min

Kylling med karri

Her er Einar Rønnings oppskrift på kylling karri. 

Foto: Foto: Pål Berg Mortensen/NRK

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Her er den! Kylling med karri etter oppskrift av Eldar Rønning. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Kylling(, i strimler på omtrent 2x3 cm)
2stk
1stk
Koriander(, fersk, hakket)
1stk
Lime(, saften)

SLIK GJØR DU

  1. Sett over risen med en gang. Den tåler å stå mens du lager ferdig gryta.
    Kutt grønnsakene, strimle kyllingen og sett alt klart til steking i separate skåler.
    Stek kjøttstrimlene i en wok eller dyp stekepanne til de er gylne. Gjør det i flere omganger, da går det raskere, og resultatet blir bedre. Legg kjøttet over i et fat etter hvert som det blir ferdig. Når du er ferdig med kyllingen, steker du soppen gyllen i den samme panna før du løfter den ut. Nå er det løkens tur, den skal stekes gyllen og bløt. løft opp og legg sammen med kylling og sopp.
    La panna bli varm igjen. Løft av det kalde fettet som danner seg som et lag øverst i kokosmelkboksen. Tilsett dette fettet og karripasta i woken, la det småkoke i 2–5 minutter til fettet skiller seg.
    Til sett resten av kokosmelka, kok opp. Til sett sukkererter, kylling, sopp og løk. Kok opp, ha eventuelt i chili og la det hele småkoke i ytterligere 3–4 minutter. rett før servering tilsetter du koriander og saften av en lime. Gryta må ikke koke etter dette.
    Server med ris.
    Eldar har hentet inspirasjon fra Ole Martin Alfsens bok "Hverdagsmat - middag for alle". 
     

Her er Einar Rønnings oppskrift på kylling karri. 

Foto: Foto: Pål Berg Mortensen/NRK

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN