Kyllinggryte med chorizo Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
40min

Kyllinggryte med chorizo

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
40min

Kyllinggryte med chorizo

Skal du invitere til hverdagsmiddag, kan du lage denne smakfulle og fargerike gryten som er lett å lage. 

Foto: Trine Sandberg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (9 stemmer)
Du kan gjerne gjøre denne retten ferdig tildigere på dagen, fram til den skal i stekovnen. Stek denf erdig rett frør servering, emn da bør retten steke ca. 10 minutter lenger.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Kyllingfilet(delt i to)
2stk
Paprika(røde)
1pakke(r)
3stk
Hvitløk(båter)
1ts
0.5ts
Svart pepper(grovmalt)
1kvist

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk kyllingen. Skjær filetene i to. Strø på salt og pepper og stek dem raskt på begge sider til fin farge. Legg bitene til side.

  2. Fordel kylling, chorizo og sjalottløk i tomatblandingen og sett pannen inn, midt i stekovnen. Stek retten i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Dersom pannen din ikke tåler å stå i stekovnen, kan retten helles over i en ildfast form eller langpanne.

  3. Server retten med et dryss frisk timian og gjerne med poteter, ris, couscouse eller pasta. Brød er godt til.

  4. Sett stekovnen på 225 grader, over- og undervarme.

  5. Skrell løken, del den i to og stek den i litt nøytral olje og legg til side. Ha deretter paprikabiter og chorizo i stekepannen og stek det raskt. Mot slutten av steketiden tilsettes hvitløk, sambal oelek og hermetiske cherrytomater. Gi det hele et oppkok og smak til med fond, eddik, sukker, salt og pepper.

Skal du invitere til hverdagsmiddag, kan du lage denne smakfulle og fargerike gryten som er lett å lage. 

Foto: Trine Sandberg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN