Kyllinggryte med chorizo
Kyllinggryte med chorizo
Skal du invitere til hverdagsmiddag, kan du lage denne smakfulle og fargerike gryten som er lett å lage.
Foto: Trine SandbergOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask og tørk kyllingen. Skjær filetene i to. Strø på salt og pepper og stek dem raskt på begge sider til fin farge. Legg bitene til side.
Fordel kylling, chorizo og sjalottløk i tomatblandingen og sett pannen inn, midt i stekovnen. Stek retten i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Dersom pannen din ikke tåler å stå i stekovnen, kan retten helles over i en ildfast form eller langpanne.
Server retten med et dryss frisk timian og gjerne med poteter, ris, couscouse eller pasta. Brød er godt til.
Sett stekovnen på 225 grader, over- og undervarme.
Skrell løken, del den i to og stek den i litt nøytral olje og legg til side. Ha deretter paprikabiter og chorizo i stekepannen og stek det raskt. Mot slutten av steketiden tilsettes hvitløk, sambal oelek og hermetiske cherrytomater. Gi det hele et oppkok og smak til med fond, eddik, sukker, salt og pepper.
Skal du invitere til hverdagsmiddag, kan du lage denne smakfulle og fargerike gryten som er lett å lage.
Foto: Trine Sandberg