Kyllinggryte med hvitvin  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
40min

Kyllinggryte med hvitvin

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
40min

Kyllinggryte med hvitvin

Kyllinggryte med gulrot, sjalottløk, hvitvin og bacon. Dufter deilig og smaker suverent! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (86 stemmer)
Sjenerøs kyllinggryte med mange gode smaker. Dufter deilig og smaker suverent!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Del og stek kjøttet i biter i 1 ss smør i omganger. Strø på salt og pepper og legg kjøttet over i en gryte. Kok ut ­stekepannen mellom hver steking og ta vare på kraften som helles over i gryten. Skrell og del gulrøtter i skiver og skrell løken.

  2. Stek gulrot og løk lett og legg i ­gryten. Hell i vin, fond og soya. Kok opp og tilsett laurbærblad og timian. Skrell og hakk hvitløken og legg i. La gryten trekke på svak varme i ca. 20 minutter.

  3. Vask og rens purreløken og skjær bacon i biter. Stek det og legg det i ­gryten. La gryten koke ytter­ligere i ca. 5 minutter.

  4. Bland maisenna med litt kaldt vann og rør det i gryten. La gryten få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

  5. Pynt gryten med frisk timian eller persille ved servering og server med f.eks. kokte mandelpoteter.

Kyllinggryte med gulrot, sjalottløk, hvitvin og bacon. Dufter deilig og smaker suverent! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (86 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN