Kyllinggryte med karri og kikerter
Kyllinggryte med karri og kikerter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
35min

Kyllinggryte med karri og kikerter

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
35min

Kyllinggryte med karri og kikerter

Kyllinggryte med løk, blomkål, brokkoli, kikerter og karri. Server gryten til couscous med olivenolje, salt, pepper, gurkemeie og finhakket persille. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)
Saftig kyllinglårfilet får spennende smak av karri og kokosmelk. Server gjerne med couscous eller bulgur.Kikertene gjør gryten ekstra mettende.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Couscous

2.5dl
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
Bladpersille(finhakket)
500g
Kyllingfilet(gjerne lårfilet)
2ss
Solsikkeolje(til steking)
1stk
4dl
1boks(er)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann, olivenolje og salt. Hell i couscousgrynene. Ta kjelen av varmen og la det trekke under lokk et par minutter.

  2. Varm oljen i en stekepanne og legg grynene i pannen. Krydre med gurkemeie, salt og pepper. Strø over hakket persille.

  3. Del kyllingfiletene i mindre biter. Krydre med salt og pepper, og stek dem gyllenbrune i olje i en gryte. Skjær løken i båter og legg i stekepannen sammen med buketter av blomkål og brokkoli. La steke med noen minutter.

  4. Strø over karri og rør om. Tilsett tomatpuré, kokosmelk og buljong. La koke i ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Hell vannet av kikertene og skyll dem under rennende, kaldt vann. La dem dryppe av. Tilsett kikertene i gryten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper og evt. litt mer karri.

Kyllinggryte med løk, blomkål, brokkoli, kikerter og karri. Server gryten til couscous med olivenolje, salt, pepper, gurkemeie og finhakket persille. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN