Kyllinggryte på italiensk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Kyllinggryte på italiensk

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Kyllinggryte på italiensk

Stor og smakfull kyllinggryte med mozzarella, salami og basilikum. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (55 stemmer)
Herlig gryterett med italienske smaker og tilbehør. Egner seg godt når du skal servere mange.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Strøssel

100g
1pakke(r)
Mozzarella(125 gram)
0.5dl
Basilikum(hakket)
1.5ts
1klype(r)
4dl
Vann(blandet med stekesjy)
1dl
Basilikum(fersk, hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk kyllingen. Skrell og hakk hvitløken. Stek kyllingkjøttet og hvitløken i omganger i en stekepanne. Strø på salt og pepper og legg over i en gryte. Skyll stekepannen med litt vann etter hver steking og gjem på sjyen.

  2. Mål opp sjyen og hell den over kyllingen. Tilsett vin og kalvefond og la gryten trekke i ca. 10 minutter.

  3. Bland fløte med maisenna og rør det i gryten. La det småkoke i et par minutter. Rør i basilikum.

  4. Skjær salami i strimler, ost i småbiter og hakk basilikum. Bland dette sammen.

  5. Server gryten med italiensk strøssel, pesto, kokt ris og sukkererter.

Stor og smakfull kyllinggryte med mozzarella, salami og basilikum. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (55 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN