Kyllingpai med rød pesto og bacon Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kyllingpai med rød pesto og bacon

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kyllingpai med rød pesto og bacon

Pai er alltid godt, spesielt dagen etter den er laget, i matpakka eller til tapasen. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (36 stemmer)
Topp mat til jenteklubben. Kjøp gjerne paideigen ferdig, hvis du ikke vil lage den selv.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Eggestand

4stk
1dl
Pesto(rød)
1ts
1klype(r)

Fyll

1ts
1klype(r)
1stk
Paprika(oransje)
6skiver

Paideig

150g
2ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland hvetemel og smør i en food processor. Tilsett vann og form til en deig. Pakk deigen i plast og la den hvile i ca. 20 minutter i kjøleskapet.

  2. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 24–26 cm i diameter. Prikk skallet med en gaffel. Forstek paien ved 225° i ca. 10 minutter.

  3. Vask og tørk kyllingen. Strø salt og pepper på filetene, og stek dem i smør ca. 5 minutter på hver side til kyllingen er gjennomstekt.

  4. Pisk sammen alle ingrediensene til eggestanden. Hell halvparten av eggestanden i paiskallet.

  5. Rens paprika og skjær i strimler. Fordel kyllingskiver i paien, og hell over resten av eggeblandingen. Klipp til baconskiver, og legg over i et pent mønster.

  6. Stek paien midt i ovnen 40–45 minutter. Kjenn med en pinne om paien er gjennomstekt. Pynt med persille og server.

Pai er alltid godt, spesielt dagen etter den er laget, i matpakka eller til tapasen. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (36 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN