Kyllingpanne med søte epler og kantareller
Kyllingpanne med søte epler og kantareller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kyllingpanne med søte epler og kantareller

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kyllingpanne med søte epler og kantareller

Høstmiddag med kylling, epler og smørstekte kantareller. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Lekker høstmat med smørstekte kantareller og epler.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk filetene. Del dem i 3 biter på langs. Strø på salt og pepper, og stek kyllingen i smør.

  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens kantarellene. Stek alt i en panne i smør. Hell i fløte og kalvefond, og la sausen koke litt. Tilsett sherry, salt, pepper og soya.

  3. Rør maisenna ut i vannet, rør det i sausen og kok opp.

  4. Hell i kantarellsausen, og bland i de stekte kyllingfiletene.

  5. Fjern kjernehuset, og del epler i båter. Smelt smøret i en stekepanne, tilsett sukker og rør om. Legg i eplebåter, og stek til sukkeret får fin farge.

  6. Kok opp i lett saltet vann, og legg i sukkerertene. Kok i ca. 1 minutt, og hell av vannet.

  7. Topp kyllingpannen med eplebåter, sukkererter og fersk timian. Server med kokt eller most potet og en sprø salat.

Høstmiddag med kylling, epler og smørstekte kantareller. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN