Kyllingsuppe med karri Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kyllingsuppe med karri

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kyllingsuppe med karri

Sitrongress har en fin sitrussmak og er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

1.7 (6 stemmer)
Kyllingsuppe med karri og fersk rød chili for ekstra smak. Legg gjerne kokte nudler direkte i skålene og hell over suppen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
150g
2skiver
1ss
Rapsolje(til steking)
1boks(er)
5dl
Kjøttbuljong(av fond eller terning)

Servering

SLIK GJØR DU

  1. Skrell løk og skrubb lime. Skjær løk og 1 lime i tynne skiver. Fordel løk, lime og ca. 1/3 av spinaten i suppeboller.

  2. Del kyllingfiletene på langs og skjær i tynn skiver.

  3. Stek finrevet hvitløk og revet ingefær i olje. Tilsett karripasta som får steke med et par minutter. Spe med kokosmelk litt av gangen under omrøring. Hell så i buljongen. Kok suppen et par minutter. Tilsett saften av den andre limefrukten og resten av spinaten.

  4. Vask og tørk kyllingfiletene godt. Strø salt på kyllingskivene og legg i suppen og kok til den er klar 5–7 minutter. Hell den varme kyllingsuppen over løk og spinat. For den som liker at det smaker sterkt, kan små skiver chili tilsettes i suppen. Pynt med snittet sitrongress.

Sitrongress har en fin sitrussmak og er mye brukt i det asiatiske kjøkkenet. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

1.7 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN