Laks eller ørret i karrigryte
Laks eller ørret i karrigryte  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Laks eller ørret i karrigryte

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Laks eller ørret i karrigryte

Gryterett med laks eller ørret, med smak av kokos, servert med tomat, løk og ris Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (15 stemmer)
Enkel og smaksrik gryterett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(eller ørret, uten skinn)
1stk
Løk(finhakket)
2stk
1ss
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll, tørk og skjær fisken i store terninger.

  2. Smelt smøret, tilsett karri og løk og la dette steke til det dufter kraftig. Rør inn mel.

  3. Spe med kokosmelk og la sausen få et godt oppkok.

  4. Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann og trekk skinnet av. Skjær tomatene i små terninger. Rør dem i sausen sammen med sitronsaft og soya­saus. La sausen småkoke i 2–3 minutter.

  5. Legg i fisken, la den trekke til den er kokt, ca. 3 minutter.

  6. Smak til med karri og salt. Dryss persille eller frisk koriander over.

Gryterett med laks eller ørret, med smak av kokos, servert med tomat, løk og ris Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN