Laks med baconostsaus
Laks med baconostsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Laks med baconostsaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Laks med baconostsaus

BACON OG OST: Laksemiddag med litt syndig tilbehør gjør hverdagen mer spennende.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Aina Hole

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (44 stemmer)
En enkel, semi-sunn og velsmakende fiskemiddag. Passer ypperlig både til travle hverdager og i helgen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Laks(filet, uten skinn og bein)
1ts
Svart pepper(eller sitronpepper)
0.5ts

Saus

3dl
Fiskebuljong(utblandet med vann)
4ss
Bladpersille(finhakket)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 180 °C og del laksefileten i porsjonsstykker.

  2. Smør en ildfast form og legg fisken i formen. Krydre med sitronpepper og salt.

  3. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket løk. Surr løken under omrøring til den blir blank og gyllen. Tilsett melet og rør om. Spe med varm fiskebuljong og melk under omrøring. La det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.

  4. Tilsett osten og halvparten av persillen og rør om. Smak til med salt og nykvernet pepper og hell sausen over fisken.

  5. Stek fisken midt i ovnen i ca 10 minutter. Dryss resten av persillen over fisken før servering. Fisken serveres med baconostsaus, kokte poteter og grønnsaker.

BACON OG OST: Laksemiddag med litt syndig tilbehør gjør hverdagen mer spennende.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Aina Hole

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (44 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN