Laks med risotto
Laks med risotto Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Laks med risotto

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Laks med risotto

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Etter mye kjøttmat i julen er det mange som foretrekker fisk på nyttårsmenyen. Denne laksen har en pikant smak av sitrus. Serveres med en smakfull risotto.        

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tilbehør

0.5dl
Gressløk(finhakket)
600g
Laks(filet)
1ts
Sitron(skall, revet)
2ss
Appelsinsaft(nypresset)
1ts
2ss

Risotto

1stk
Hvitløk(båt)
1dl
Hvitvin(tørr, evt. eplejuice)
8dl
1.5ss
Rotgrønnsaker(grønnsaksfond)
1dl
0.25ts

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225°. Legg ­skinkeskivene på en plate dekket med bakepapir. Stek skivene midt i ovnen 3-4 minutter til de har fått litt mørkere farge. Avkjøl.


  2. Rens og hakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp i biter, stek sopp og løk i smør i panne. ­Tilsett risen og la det steke med noen minutter. Hell på vin eller juice, halvparten av vannet og grønnsakfond. La det trekke i 10 minutter. Spe evt. med mer vann etter hvert. Risottoen skal være ganske løs.


  3. Del laksen i porsjonsstykker og legg dem på steikeplate dekket med bakepapir. Ha på salt og pepper. Rør sammen marmelade med sitronskall og sitronsaft. Pensle blandingen på lakse­stykkene. Knus sennepsfrøene i ­morter og dryss over laksen. Stek laksen midt i ovnen til en kjernetemperatur på ca. 58° i ca. 8-10 minutter.


  4. Bland osten i risottoen og smak til med pepper. Smuldre de sprø skinkeskivene og bland med gressløken.


  5. Legg opp laks og risotto på ­tallerken og strø over skinkebiter og gressløk.


  6. Fordel de lettkokte aspargestoppene på tallerkenene og gjerne noen dråper med ferdig balsamicosaus.

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN