Laks med rognsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Laks med rognsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Laks med rognsaus

Laks servert med grønnsaker og hjemmelaget rognsaus. Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

En lakseside passer seg selv i ovnen og smaker himmelsk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Laks(filet uten ben)
0.5stk
Sitron(saft og revet skall)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1.5stk
Fennikel(i tynne skiver)
100g
Røkelaks(i skiver)

Saus

50g
Rogn(rød steinbitrogn)
2ss
Rødløk(hakket)
1stk
Sitron(presset saft, smak)
1klype(r)
1klype(r)
1bunt
Dill(hakket)

Til servering

1stk
Sitron(i skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Fjern alle beina i laksefileten, men skinnet kan sitte på. Legg laksesiden på bakepapir på stekeplate.

  2. Bland chilisaus, saft og skall av sitron og fordel over laksen. Strø over flaksalt og sitronpepper.

  3. Bland olje med strimlet fennikel og legg dette over laksesiden. Sett laksen inn i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter eller til laksen er gjennomstekt.

  4. Kok brokkoli og stek asparges raskt i varm panne med litt smør.

  5. Bland sammen sausen og smak til.

  6. Server laksen med ferskpoteter og kanskje noen ferske reker.

Laks servert med grønnsaker og hjemmelaget rognsaus. Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN