Laks og brokkoli i form Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Laks og brokkoli i form

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Laks og brokkoli i form

LAKS I FORM: Rask, god og enkel hverdagsmat.

Foto: Norges Sjømatråd / Astrid Hals

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (104 stemmer)
Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her har du hele middagen i en form. Smak og krydder kan du variere, og slik kan det bli en ny rett hver uke.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(laksefilet uten skinn og bein)
300g
1stk
Brokkoli(i buketter)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)

Saus

1ss
Løk (kepaløk)(finhakket)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
1klype(r)
Cayennepepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skrell potetene og kok helt møre i saltet vann, og skjær dem i skiver. Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt.

  3. Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm og dryss med salt. Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.

  4. Finhakk løk og surr blankt i smør. Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring.

  5. Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper. Hell sausen over i formen, og dryss ost på toppen.

  6. Stek formen i stekeovnen i ca. 12 minutter. Server retten med brød og cherrytomater ved siden om du har.

  7. Tips: Til variasjon kan du ha i finstrimlet soltørket tomat, ristede pinjekjerner eller finhakkede urter sammen med grønnsakene. Denne retten passer også bra til å få brukt opp rester av potet eller grønnsaker.

LAKS I FORM: Rask, god og enkel hverdagsmat.

Foto: Norges Sjømatråd / Astrid Hals

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.3 (104 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN