Laks- og mangoceviche med avokado Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Laks- og mangoceviche med avokado

nivå
Lett
totalt
20min

Laks- og mangoceviche med avokado

Sommermiddag med laks- og mangoceviche med avokado, koriander og chili Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.8 (57 stemmer)
Ceviche er en meksikansk måte å marinere fisk i lime- og sitronsaft. Fisken får en kokeprosess på grunn av syren, så selv om den ikke er kokt, så er den kokt likevel!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Laks(filet i terninger)
1stk
Mango(i terninger)
3ss
Koriander(grovhakket)
3stk
Vårløk(i biter)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk laksefileten. Ha laksebitene i en bolle. Hell over halvparten av limejuicen og bland godt. La gjerne laksen stå i kjøleskapet i 2–4 timer.

  2. Bland avokado, laks, mango, vårløk, koriander og chili i en bolle. Hell over olivenolje og resten av limejuicen og krydre med salt og pepper. Ha i litt sukker, smak til med mer om nød­vendig. Det er ikke meningen at du skal smake sukkeret.

  3. Dryss over halvparten av korianderen, bland godt og dryss over resten ved ­servering.

Sommermiddag med laks- og mangoceviche med avokado, koriander og chili Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.8 (57 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN