Laksa med kveiteceviche Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Laksa med kveiteceviche

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Laksa med kveiteceviche

Laksa er en spicy asiatisk rett som du kan servere både varm og kald. Denne kalde varianten med ceviche av kveite smaker fantastisk. Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (1 stemmer)
Laksa er en spicy asiatisk rett som du kan servere både varm og kald. Denne kalde varianten med ceviche av kveite smaker fantastisk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10g
Galangal(fersk)
1stk
5g
Gurkemeie(fersk)
1ts
Reker(paste)
6dl
Fiskebuljong(eller skalldyrkraft)
1klype(r)

Ceviche

200g
Kveite(filet)
0.5stk
0.5bunt
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Finsnitt alle grønnsakene utenom lime og kaffirlime. Surr de på medium høy varme i en kjele.

  2. Tilsett rekepasten og slå over kraft og kokosmelk. La alt putre på lav temperatur i 20 minutter. Tilsett kaffirlimebladene i de siste 5 minuttene av varmebehandlingen, og kjør så alt opp i en blender.

  3. Smak til med litt salt, limesaft og fishsaus. Avkjøl.

  4. Finsnitt chili, koriander og rødløk. Kutt kveita i 2 centimeter store terninger, eller skjær den i tynne skiver. Bland alt sammen, og skvis over limen. La det stå og trekke i 20 minutter.

  5. Fordel kveitecevichen i fire skåler og slå over laksaen. Topp med litt friske urter og finhakket vårløk.

Laksa er en spicy asiatisk rett som du kan servere både varm og kald. Denne kalde varianten med ceviche av kveite smaker fantastisk. Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN