Laksewok med eplesaus
Laksewok med eplesaus Oppskrift
nivå
Lett
totalt
40min

Laksewok med eplesaus

nivå
Lett
totalt
40min

Laksewok med eplesaus

LETT: En deilig rett som forener norske grønnsaker med asiatiske smaker. Ikke har den mange kalorier heller.

Foto: Grete Roede

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (14 stemmer)
SUNN: Denne laksewoken er både rimelig og sunn. Den gir god smak, masse vitaminer og andre gode næringsstoffer. Det kan trygt serveres gjester og er en rett alle i familien kan like.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
200g
100g
Grønnkål(grovhakket)
160g
Basmatiris(evt middagsris med villris (boil inn bag))

Laksewok

500g
Laks(filet)

Eplesaus

2dl
Eplesaft(eller eplejus)
0.5stk
Rød chili(Evt grønn chili)

SLIK GJØR DU

  1. Start med å kutte grønnsakene i staver og skjær deretter laksen i terninger på ca 3 x 3 cm.

  2. Vend laksen i sesamfrø, salt og pepper. Ha olje i en wok- eller stekepanne med høye kanter, og stek lakseterningen raskt på høy varme til laksen er gyllen, men fortsatt har en rosa og saftig kjerne, ca 1-2 minutter. Legg laksen til side. 

  3. Ha eplejuice, honning og chili i en liten gryte og kok til mengden er halvert. Smak til med sitronsaft og sett gryten til side.

  4. Ha grønnsakene oppi samme panne og fres dem over høy varme i 1-2 minutter. 

  5. Ha i den grovhakkede grønnkålen og lakseterningene. Hell over eplesausen, og server woken med ris ved siden av.

LETT: En deilig rett som forener norske grønnsaker med asiatiske smaker. Ikke har den mange kalorier heller.

Foto: Grete Roede

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN