Lam i dill og sitron
Lam i dill og sitron Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Lam i dill og sitron

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Lam i dill og sitron

Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

1.2 (2 stemmer)
Dette minner om en god lammefrikassé, men sausen er smakt til med dill og sitron. Sitronsmaken harmonerer godt med lammesmaken.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Saus

2ts
Maisstivelse (Maizena)(eller hvetemet)
1stk
Sitron(skall)
1stk
Dill(frisk og fersk)
1klype(r)
Salt(tilpass etter eget ønske)
1klype(r)
Svart pepper(tilpass etter eget ønske)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt og skum godt av kraften. Tilsett salt og la kjøttet trekke i ca. 45 min.

    Skjær grønnsakene i skiver eller biter og kok det med kjøttet de siste 10 min.

    Sil av kraften. Pisk maisenna eller hvetemel ut i litt vann og jevn sausen. Smak den til med, salt, pepper, sitron, sukker og rikelig med frisk hakket dill.

    Server retten med nykokte poteter.

Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

1.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN