Lam i dillsaus
Lam i dillsaus  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Lam i dillsaus

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Lam i dillsaus

Høstens lam i dillsaus servert med gulrot, selleri og vårløk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en variant av lamme­frikassé der sausen har en deilig og frisk smak av sitron og dill. Høstens norske grønnsaker er perfekt følge til det kokte lammet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4kg
Grytekjøtt lam(bog, nakke eller lår)
6dl
1.5ts
3stk

Dillsaus

6dl
Kjøttbuljong(lammekraft)
3ss
Hvetemel(maizena for glutenfri)
1bunt
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann og legg i kjøttstykkene. Kok opp på nytt og skum godt. Tilsett salt og la kjøttet trekke i ca. 45 minutter.

  2. Grønnsakene deles i biter og kokes med kjøttet de siste 10 minuttene.

  3. Lag sausen. Mål opp kraften. Rør i jevning til en glatt saus. Tilsett sitron og sukker. Smak til med salt, pepper, finhakket dill og sitron.

  4. Legg kjøtt og grønnsaker i en serveringsbolle og hell sausen over.

Høstens lam i dillsaus servert med gulrot, selleri og vårløk Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN