Lammefrikassé
Lammefrikassé Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Lammefrikassé

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Lammefrikassé

Nydelig lammefrikassé Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (22 stemmer)
Dette er virkelig en søndagsmiddag å glede seg til og en frikassésaus skal være ganske tynn og lett.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Crème fraîche(evt. matfløte)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Del kjøttet i passe store serveringsstykker. Legg stykkene i kokende, saltet vann. La kjøttet trekke under lokk til kjøttet slipper bena og er mørt i ca. 1 time. Bruk lite vann så kraften blir god, men det må dekke kjøttet. Skum kraften slik at den blir klar.


  2. Kok røttene hele sammen med kjøttet eller for seg i lite vann. Skjær dem opp i biter, gjerne med en med rotkniv.


  3. Ta kjøttet opp og hold det varmt i litt av kraften.


  4. Smelt smøret i kjelen. Rør inn melet til blandingen er jevn. Tilsett silt lammekraft litt etter litt. Rør til sausen koker mellom hver gang og pass på at den ikke har klumper.


  5. La sausen koke i ca. 5 minutter etter at den er ferdig spedd. Dersom sausen skal lages med både kraft og crème fraîche, bør du spe med kraften først. Smak til med salt og pepper.


  6. Anrett kjøttstykkene på et fat, legg røtter og grønnsaker over og hell på sausen.


  7. Server kokte poteter til.

Nydelig lammefrikassé Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN