Lammekoteletter med caponata Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
35min

Lammekoteletter med caponata

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
35min

Lammekoteletter med caponata

Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.8 (3 stemmer)
Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som salat eller som en siderett.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Caponata

1stk
Paprika(rød)
1stk
25g
Kapers(fersk)
50g
Oliven(sorte)
6stk
8stk
Kotelett(av lam)
0.5ts
2ss
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek ca. 2 minutter på hver side. Ta dem ut av stekepannen.

  2. Salt auberginen i 20 minutter og vask og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm). Stek auberginene i olivenolje i en kjele.

  3. Vask og rens paprika, løk og stangselleri. Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de be­gynner å bli brune.

  4. Ha deretter i kapers, eddik og sukker. Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4–5 minutter. Caponata serveres romtemperert.

Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN