Lammelår med ovnsstekte grønnsaker
Lammelår med ovnsstekte grønnsaker  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t 45min
totalt
3t 10min

Lammelår med ovnsstekte grønnsaker

nivå
Lett
aktiv
2t 45min
totalt
3t 10min

Lammelår med ovnsstekte grønnsaker

Lettlaget festmåltid. Lammestek med ovnsstekte grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.2 (2 stemmer)
Det er mange muligheter når det gjelder oppskrifter og tilberedning av lammestek. Med langtidssteking kan du la kjøttet godgjøre seg i ovnen på svak varme i timevis, mens du selv går en lang skitur, sitter i solveggen eller tar en tur i parken. Denne metoden gir dessuten verdens møreste og saftigste kjøtt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Lammelår(ca. 2.5 kg)
2ts
0.5ts
Svart pepper(grovmalt)
1ss
Rosmarin(frisk, evt. 1 ts tørket)
1ss
Timian(frisk, evt. 1 ts tørket)
3dl

Tilbehør

2stk
4stk
1ts
0.5ts
Svart pepper(grovmalt)

SLIK GJØR DU

  1. Sag av den ytterste delen av knoken. Skjær ut issebeinet med en spiss kniv eller kjøp ferdig preparert lammestek. Rens og skjær hvitløk i tynne båter. Stikk dem i inn i små, skrå lommer i steken.

  2. Krydre steken med salt, pepper, rosmarin og timian. Stikk et steke- termometer i steken og legg lammelåret i en ildfast form. Legg margarin på steken og hell i vann (sjy til sausen). Sett steken i ovnen på 125º grader. Stekes til steke-
    termometeret viser ca. 70º for rosa og 76º for gjennomstekt stek.

  3. Hakk hvitløk. Skrell, rens og skjær poteter og grønnsaker grovt opp. Varm olivenolje i en jerngryte og fres hele blandingen i 5 minutter sammen med krydderet. Sett på lokk og la det ettersteke på svak varme til de er nesten ferdig kokt.

  4. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter. Ha grønn-
    sakene over i den ildfaste formen. Stek på 225° i ca. 15 minutter mens steken hviler.

  5. Server med en sjy eller fløtesaus.

Lettlaget festmåltid. Lammestek med ovnsstekte grønnsaker. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

3.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN