Lammerull - slik lager du det fra bunnen
Lammerull - slik lager du det fra bunnen Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
14t

Lammerull - slik lager du det fra bunnen

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
14t

Lammerull - slik lager du det fra bunnen

Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (12 stemmer)
Med lammerull i kjøleskapet har du ditt eget pålegg. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1ts
Ingefær((pulver))
1.5kg
Lammebog( (eller annet benfritt lammekjøtt))

SLIK GJØR DU

  1. Fjern bein fra lammesiden. 

  2. Form den så godt det lar seg gjøre til et rektangel.

  3. Bland sammen alle krydderne og lammekjøttet. Legg dette på lammesiden og rull det sammen. 

  4. Knyt med hyssing og pakk inn i glasshåndle.

  5. Knyt sammen igjen og la lammelåret trekke i 1,5 time. La kjøttet hvile i ca et kvarter (i kokevannet) og sett det i press i en kjøttpresse (to plankebiter og to tvinger gjør også susen).

  6. Lammerullen er klar etter ei natt i press. Du kan også salte den i en svak saltlake (60 gram per liter) over natten - da holder den lenger.

Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN