Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner
Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t

Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
2t

Lammestek med stekt rosenkål, rødløk og bønner

Høstens lam er alltid godt. Her servert med rosenkål, tomat og hjemmelaget rødvinssaus. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (4 stemmer)
Kjøper du en ferdig utbeinet lammestek, er den mye lettere å skjære opp ved servering.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Lammestek(utbeinet)
1klype(r)
1klype(r)

Rødvinssaus

2dl
Kraft(av lam)
1stk
0.5stk
1klype(r)
1klype(r)

Stekte grønnsaker

1boks(er)
1stk
1ts
Rød chili(finhakket)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Start med sausen. La vin og buljong koke samme med gulrot, løk og sellerirot til det gjenstår ca. 2 dl. Sil bort grønnsakene. Rør i smøret, og smak til med salt og pepper.

  2. Stek kjøttet rundt det hele. Strø på salt og pepper. Stek ved 150˚ til kjernetemperaturen er ca. 58˚. Ta steken ut, og la den hvile innpakket i aluminiumsfolie. Sjyen fra pannen kan du sile over i sausen.

  3. Rens og del rosenkålen i to hvis de er store. Skjær rødløken i tynne båter. Rens bønner. Finhakk hvitløken. Smelt smøret, stek løk, hvitløk, bønner og rosenkål på middels varm panne sammen med småtomater. Etter ca. 5 minutter tilsettes sitronskall og -saft, chili og honning. Stek til alt får farge. Strø på salt og pepper.

  4. Skjær kjøttet i pene skiver, og strø på salt og pepper. Server med grønnsakblandingen og sausen. Kokte mandelpoteter er godt til.

Høstens lam er alltid godt. Her servert med rosenkål, tomat og hjemmelaget rødvinssaus. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN