Lammetartar med kantarell  Oppskrift
nivå
Middels
totalt
30min

Lammetartar med kantarell

nivå
Middels
totalt
30min

Lammetartar med kantarell

Lam og kantarell. Kombiner to av høstens beste råvarer og la dem skinne i all sin enkelhet. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.2 (4 stemmer)
Jeg synes alltid det er vanskelig å vite hva man skal gjøre med den bittelille fileten til lam - det er nesten umulig å steke den uten at den blir for mye stekt. Derfor er det bedre å bruke den som en liten forrett eller fingermat enn som hovedrett.Oppskriften gir forrett til 6 eller fingermat til 12-18 personer. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Lammefilet(indrefilet)
200g
Kantarell(renset)
1ss
Sennep(grov)
1klype(r)
1klype(r)
6skiver
Rugbrød(eller rugsprø)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll, tørk og fjern sener på kjøttet. Rengjør utstyr. Finhakk kjøttet. 

  2. Rengjør kantarellen godt. Sorter ut den fineste halvdelen og ta vare på den. 

  3. Riv selleri på et rivjern og riv den andre halvdelen kantarell i mindre biter med hendene.

  4. Stek løk i smør, ha i revet selleri og kantarell og stek i 5-7 minutter, til soppen har begynt å kollapse og sellerien er søt og myk. Finhakk resten av kantarellen. 

  5. Bland sammen kjøtt, rå kantarell, sennep og persille. Smak til med salt og pepper.

  6. Ha soppblandingen på ristet brød eller Rugsprø. Form kjøttblandingen til runde biter og ha oppå. Hvis du vil at de små munnfullene skal likne på voksen tartar, ha en eggeplomme av vaktelegg på hver bit.

Lam og kantarell. Kombiner to av høstens beste råvarer og la dem skinne i all sin enkelhet. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN