Langpanne med kje Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Langpanne med kje

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Langpanne med kje

Kje er en sjelden råvare. Men dette er festmat på høyde med fårikål om høsten og ribbe til jul, sier Brimi. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (401 stemmer)
Kje er helt nydelig kjøtt, men det er ikke så lett å få tak i. Spør i kjøttdisken! Denne kjempegode retten kan også lages med for eksempel lammebog eller kyllinglår. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4kg
Kje(bog, side eller nakke)
1ss
Smør(til bruning)
3stk
0.5stk
2kvist
1flaske
Eplesaft(eller hvitvin)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Brun først kjøttet i ei gryte og legg det over i ei langpanne. 

  2. Brun så grønnsakene og legg dem i langpanna sammen med kjøttet. 

  3. Ha eplesaft i gryta, og kok den nesten helt inn. Ha så i fløte og kok inn til det begynner å tykne litt. Smak til med salt og pepper. 

  4. Hell sausen over kjøtt og grønnsaker, og sett langpanna i ovnen på 150 grader i ca. 2 timer. Når kjøttet er mørt og slipper godt fra beinet, er retten ferdig. Strø over finhakket persille før servering. Dette er vel verdt å prøve!

Kje er en sjelden råvare. Men dette er festmat på høyde med fårikål om høsten og ribbe til jul, sier Brimi. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (401 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN