Lasagne
Lasagne Oppskrift
nivå
Middels
totalt
1t

Lasagne

nivå
Middels
totalt
1t

Lasagne

FAVORITTEN FRA ITALIA: Lasagne er mange nordmenns favoritt.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.8 (19 stemmer)
Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kjøttsaus

2ss
Nøytral matolje(til steking)
1stk
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
1ts
1ss
Basilikum(hakket, frisk)
1dl

Ostesaus

5ss
Parmesan(eller annen hvit ost)
1ts
0.5ts
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.

  2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.

  3. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.

  4. Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering. Server med baguette og salat ved siden av.

FAVORITTEN FRA ITALIA: Lasagne er mange nordmenns favoritt.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.8 (19 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN