Lemon curd (sitronkrem)
Lemon curd (sitronkrem) Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Lemon curd (sitronkrem)

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Lemon curd (sitronkrem)

SITRON: Deilig sitronkrem som du kan bruke på desserten eller bare på brødskiva.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (4 stemmer)
Denne deilige, britiske sitronkremen brukes gjerne i desserter og kaker, eller sammen med scones og kjeks.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Sitron(gjerne økologiske)
100g
2stk

SLIK GJØR DU

  1. Riv sitronskallet. Pass på at du ikke får med det hvite. Skvis ut all saften fra sitronene.

  2. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele, og visp inn smør, sitronskall og sitronsaft. Pass på at du hele tiden har på lav temperatur.

  3. Visp sammen eggene og rør dem inn. Rør jevnt og trutt på lav varme til blandingen begynner å tykne. Sett til kjøling.

  4. Ha sitronkremen over på rene glass.

SITRON: Deilig sitronkrem som du kan bruke på desserten eller bare på brødskiva.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN