Lettrøkt ørret med jordskokkkrem
Lettrøkt ørret med jordskokkkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Lettrøkt ørret med jordskokkkrem

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Lettrøkt ørret med jordskokkkrem

Deilig forrett fra Vianvang, der Dagbladets kokk, Arne Brimi, regjerer.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)
Lettrøkt ørret med jordskokkkrem er en nydelig forrett fra Vianvang. Ørreten får ekstra god smak når den røkes lett, men du kan selvfølgelig også bruke bakt eller kokt ørret.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Høysmørsaus

400g
Smør(brunet)

Ørreten

0.5kg
Ørret(filet)
30g

Jordskokkrem

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen salt og sukker, og strø det over fiskefiletene. La det ligge i 40 minutter, og skyll av med kaldt vann. Tørk godt. Røk ørreten lett i en liten abu-røykeovn. 

  2. Vask jordskokkene grundig med en svamp og vann istedenfor å skrelle dem. Slik blir det en mer naturlig farge på kremen. Kok jordskokkene møre i vann. Kjør i kjøkkenmaskin sammen med litt fløte og smør. Spe litt og litt til ønsket konsistens. Smak til med salt.  

  3. For ekstra smak trekker Brimi det brunede smøret med litt høy. Du kan gjerne bruke urter isteden. Sil av. La temperaturen på smøret synke til rundt 60 grader før du begynner å piske sausen. Pisk sausen som en bearnaise over vannbad. Smak til med salt.

Deilig forrett fra Vianvang, der Dagbladets kokk, Arne Brimi, regjerer.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN