Limeostekake i langpanne
Limeostekake i langpanne Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 10min

Limeostekake i langpanne

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 10min

Limeostekake i langpanne

Ostekake i langpanne med kjeksbunn og fyll av kremost, revet skall av lime, melis og crème fraîche. Pynt med tørket bær- og fruktmiks. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.9 (20 stemmer)
Bak denne ostekaken, som passer godt på et kakebord eller når du skal ha mange på kaffebesøk. ­Tørket bær- og fruktmiks finnes i løsvekt blant det sunne godteriet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

150g
Smør(smeltet)

Fyll 1

400g
Kremost(naturell)
3stk
1stk
Lime(revet skall)

Fyll 2

1dl
Melis(siktet)

Pynt

1dl
Tørket frukt(evt. tørket bær)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Smuldre kjeksen i en kjøkkenmaskin og bland med smeltet smør. Kle en langpanne eller annen ildfast form, ca. 22 ganger 26 cm, med bake­papir. Fordel kjekssmulene i formen og trykk ned. Stek bunnen midt
    i ovnen i 5 minutter og avkjøl litt.

  2. Miks ingrediensene til det første fyllet til en glatt krem i kjøkkenmaskin. Fordel det over kjeksbunnen. Stek langpannen i ovnen i 35 minutter. Avkjøl i minst 15 minutter. Senk varmen til 175°. Bland sammen det andre fyllet og fordel dette over hele kaken i formen. Stek ytterligere i 6–7 minutter slik at overflaten stivner litt. La kaken avkjøles helt.

  3. Skjær ostekaken i ruter og pynt med de tørkede bærene.

Ostekake i langpanne med kjeksbunn og fyll av kremost, revet skall av lime, melis og crème fraîche. Pynt med tørket bær- og fruktmiks. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.9 (20 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN