Lise Finckenhagens eksotisk pinnekjøtt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

Lise Finckenhagens eksotisk pinnekjøtt

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

Lise Finckenhagens eksotisk pinnekjøtt

Eksotisk pinnekjøtt er en rett Lise Finckenhagen stadig vender tilbake til.

Foto: Sara Johannessen/boka "Lises jul", Font forlag

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (37 stemmer)
Lise Finckenhagens eksotiske pinnekjøtt lages på ferdig dampet pinnekjøtt, og er perfekt restemat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Pinnekjøtt(dampet)
2stk
4stk
Tomat(godt modne)
2ss
Ingefær(revet frisk)
1ts
0.5ts
1ss
Chilisaus(sterk)
4dl
Kraft(kjøttkraft (gjerne sjy fra pinnekjøttet spedd ut med litt vann))
100g
Aprikos(tørkede)
1dl
Mandler(skåldede)
5dråpe(r)
200g
Couscous(hurtig-couscous)
0.5dl
Koriander(frisk)
0.5dl
Granateple(Granateplekjerner)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp 2 dl vann og en klype salt i en kasserolle. Tilsett couscousen, skru av varmen og legg på lokk. La couscousen svelle i 5 minutter. Rør den luftig med en gaffel og bland couscousen sammen med gryten. Dryss over hakkede urter og granateplekjerner. Hvis du heller vil servere couscousen ved siden av kan du smake den til med 3 ss olivenolje, 1-2 ss sitronsaft, salt og pepper. 

  2. Serveres gjerne med litt yoghurt naturelle som tilbehør. Harissa er en nordafrikansk sterk krydderpasta som inneholder blant annet chili, tomat og hvitløk. Får du ikke tak i det kan du smake til sausen med en sterk chilisaus.

  3. Skjær løken i skiver og gulrøttene i jevne biter. Flå og grovhakk tomatene. Varm et par spiseskjeer olivenolje i en vid gryte. Fres løk og ingefær til løken blir myk, uten å få farge. 

  4.  Tilsett gulrøtter, spisskummen, knust koriander, kanel og gurkemeie. Fres videre i et minutt eller to. Tilsett hakkede tomater, 1 ss harissa og kjøttkraft. La det hele småkoke uten lokk i 20 minutter. Legg i pinnekjøttet, delte aprikoser og mandler. Legg på lokk og la det syde i 20-30 minutter, rør i gryten av og til. Smak til med noen dråper sitronsaft og litt mer harissa om nødvendig.

Eksotisk pinnekjøtt er en rett Lise Finckenhagen stadig vender tilbake til.

Foto: Sara Johannessen/boka "Lises jul", Font forlag

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (37 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN