Løkpai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Løkpai

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Løkpai

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Løk er ypperlig som fyll i pai. Den blir myk og gir deilig smak til paien. Her har vi smakt til med karve, men det kan du sløyfe.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Paibunn

150g
2ss

SLIK GJØR DU

  1. Bland paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin.

  2. Trykk deigen ut i en pai­form og sett den kjølig i ca. 30 minutter.

  3. Skrell og skjær løk i tynne skiver. Stek løken i smøret på svak varme til den blir blank og myk. Avkjøl løken litt.

  4. Forstek paideigen midt i ovnen ved 250° i 5–10 minutter. Avkjøl bunnen og legg i løken.

  5. Bland sammen crème fraîche, eggeplomme, karve, salt og pepper. Pisk eggehviten stiv og vend den inn. Fordel røren over løken.

  6. Stek paien ferdig midt i ovnen ved 200º i ca. 30 minutter. Server med tomatsalat.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN