nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Luftige lavkarbolapper
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Luftige lavkarbolapper
Disse lappene lager du på 1-2-3. De trenger ingen hevetid – og består av kun tre ingredienser. Hvis du vil ha en mer nøytral smak på lappene, kan du bruke naturell kremost i stedet for krydderost.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 150°, over og undervarme.
Separer eggehviten fra eggeplommen, og pisk eggehvitene stive med en håndmikser.
I en annen bolle, pisk sammen eggeplommene, krydderost, salt og bakepulver til en helt jevn blanding.
Fold eggeplommeblandingen forsiktig inn i de stive eggehvitene. Det er viktig å ikke slå ut luften av eggehviten, for ellers blir lappene flata og kjedelige
Dekk et stekebrett med bakepapir, og legg små hauger med røren på brettet. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl lappene på brettet. De kommer til å synke litt sammen under avkjølingen, men har fortsatt en fluffy og god konsistens. Smør pålegg på siden som vender ned når de skal serveres.